@larsen0815 opened this issue on August 4th 2014

I have updated my Piwik installation from 1.12 to 2.4.1 and afterwards I couldnĀ“t login: "username or password are not correct" (translated from German).

Apparently, Piwik is not using the superuser section from config.ini.php anymore:

[superuser]
login = "admin"
password = "..."
email = "system@example.com"
salt = "..."

I had to rename my config and run the installer (using the existing tables) so Piwik creates a user in the appropriate database table.

@mattab commented on August 4th 2014

Thanks for the report. Maybe your config file was not writable by the web server user? this could explain this issue. if your file was writable and it didn't work please comment and we will investigate further!

@tsteur commented on August 5th 2014

Isn't read permission enough to read the user from the config and to create it in the database?

@mattab commented on August 5th 2014

@tsteur you're right it should have been enough. Does anyone else experience this bug?

@larsen0815 commented on August 5th 2014

File is writable for Apache user.

@larsen0815 commented on August 5th 2014

btw. "Referers" was not changed to "Referrers" in config.ini.php

@mattab commented on August 5th 2014

wrong ticket, comment was for: #5920

@mattab commented on August 10th 2014

If you experience this issue as well please comment here! Closing for now as wontfix since no other user reported this issue and OP has solved issue manually.

This issue was closed on August 10th 2014
Powered by GitHub Issue Mirror