@simonschaufi opened this Issue on May 21st 2013 Contributor

I sent out HTML Emails with a piwik tracking pixel which works very fine exept for everybody that uses outlook.com as webmail.

the problem is that outlook.com uses a proxy to fetch the piwik image and changes the url slightly:

working:

piwik.php?idsite=1&rec=1&idgoal=2&_rcn=CampainName&_rck=example<a class='mention' href='https://github.com/hotmail'>@hotmail</a>.com&_cvar=%7B%221%22%3A%5B%22email%22%2C%22example%40hotmail.com%22%5D%7D

not working (this is what outlook.com creates):

piwik.php?idsite=1&rec=1&idgoal=2&_rcn=CampainName&_rck=example<a class='mention' href='https://github.com/hotmail'>@hotmail</a>.com&_cvar=%7B%221%22%3A%5B%22email%22%2C%22example%40hotmail.com%22%5D%7D
@simonschaufi commented on May 21st 2013 Contributor

the not working part should look like this:

piwik.php?idsite=1&rec=1&idgoal=2&_rcn=CampainName&_rck=example<a class='mention' href='https://github.com/hotmail'>@hotmail</a>.com&_cvar=%7B%221%22:%5B%22email%22,%22example%40hotmail.com%22%5D%7D
@simonschaufi commented on May 22nd 2013 Contributor

when i call this "not working" url directly in the browser, piwik still tracks the visit. i don't know where the problem is hidden but it is definitely not working when i open the email in webmail.

@mattab commented on May 23rd 2013 Owner

Please ask in the forums: http://forum.piwik.org/

PS: both URL look the same

@simonschaufi commented on May 23rd 2013 Contributor

hi matt, please have a look at comment 1!

i corrected the not working url there.

@simonschaufi commented on May 28th 2013 Contributor

please reopen!

This Issue was closed on May 28th 2013
Powered by GitHub Issue Mirror